fbpx

 

 

 

Ajánlott:

 • Prevenciós, egészségmegőrző célzattal
 • Fogamzásgátlót szedő nőknek
 • Klimaxban levő nőknek
 • Premenstruációs-szindróma enyhítésére, feszültség csökkentésére
 • Krónikus légúti fertőzések esetén: nátha, megfázás, arc-, orrmelléküregek betegségeinél
 • Szénanátha enyhítésére
 • Legyengült immunrendszer aktiválására
 • Hatásos fejfájás, migrén esetén
 • Arc- és egyéb ödémák csökkentésére
 • Puffadás, székrekedés megszüntetésére
 • Cellulitisz, narancsbőr csökkentésére
 • Alsó lábszáron kialakuló ödémák csökkentésére
 • Lelki, fizikai trauma enyhítésére
 • Stressz, alvászavar, koncentráció zavar oldására
 • Magas vérnyomás csökkentésére
 • Termékenység fokozására
 • Betegség utáni felépülés segítésére

A Dr. Vodder-féle

nyirokmasszázs

Akinek jól működik a nyirokkeringése, a betegségek nagy hányada elkerüli. Vajon miért? A nyirokkeringés feladata a méreganyagok, vírusmaradványok, toxinok testünkből való kiszűrése. Nyirokkeringésünk alapvetően renyhén működik, mivel nincs olyan „motorja” mint ami a keringésnek a szív. A helytelen táplálkozással még inkább gyengítünk a nyirok áramlásán, a zsíros ételek, feldolgozott élelmiszerek sűrítik a nyirokfolyadékot, a testünkbe kerülő méreganyagok könnyedén megülnek a nyirokcsomókban, így azok egyre nehezebben szűrik meg a nyirkot. Ilyenkor pangásos állapot kezd kialakulni, melynek szerteágazó következményei vannak: narancsbőr, szénanátha, lábdagadás, akne. Súlyosabb esetekben nyiroködéma, fokozatos „elmérgeződés” folyamata indulhat el.

A nyirokkeringés feladata a méreganyagok, vírusmaradványok, toxinok testünkből való kiszűrése. Nyirokkeringésünk alapvetően renyhén működik, mivel nincs olyan „motorja” mint ami a keringésnek a szív. A helytelen táplálkozással még inkább gyengítünk a nyirok áramlásán, a zsíros ételek, feldolgozott élelmiszerek sűrítik a nyirokfolyadékot, a testünkbe kerülő méreganyagok könnyedén megülnek a nyirokcsomókban, így azok egyre nehezebben szűrik meg a nyirkot. Ilyenkor pangásos állapot kezd kialakulni, melynek szerteágazó következményei vannak: narancsbőr, szénanátha, lábdagadás, akne. Súlyosabb esetekben nyiroködéma, fokozatos „elmérgeződés” folyamata indulhat el.

A manuális nyirokmasszázs megalkotója Dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége, ők fejlesztették ki az 1930-as években a ma már tudományosan bebizonyított és elismert masszázstechnikát. A nyirokdrenázs (nyirokmasszázs) lágy, ritmikus, pumpáló fogásokra épül, mely a bőr- és a kötőszövet ingerlésével segíti a test kritikus területein felgyülemlett nyirokfolyadék távozását. Az általában 10 masszázsból álló kúra folyamán nem csak az ödémásodástól szabadulhatunk meg, hanem a narancsbőr is mérséklődik a testünkön, emellett fokozzuk a szervezet védekezőképességét. A terápia rendkívül jól stimulálja az immunrendszert, javítja az anyagcserét, továbbá nyugodt idegállapotot eredményez. Harmonizál, segíti a szervezet általános regenerálódását. Relaxál testi, idegi és agyi szinten egyaránt. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, káros mellékhatások nélkül. Továbbá rendkívül hatékony allergia, megfázás, acne, műtéti heg kezelésére is. Regenerálásra, fogyókúrázóknak, ill. szülés után a kismamáknak a bőr- és kötőszövetek rugalmasságának visszanyerésére is kiváló. Egy kúra 10 alkalomra szóló kb. 60 perces kezelés, mely negyedévente ismételhető. Rendszeresen érdemes alkalmazni, 1 kezelés nem hozza még meg a várt eredményt. Akár naponta végezhető, káros mellékhatása nincs.

Cellulit masszázs

kézi masszázstechnikával

A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a narancsbőrt, amely nem más, mint a test bizonyos részein – elsősorban has, comb, kar, fenék – kialakult zsírfelesleg, amelytől a szervezet nem tud megszabadulni. A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése is.

A cellulit masszázs során speciális és erőteljesebb masszázstechnikát alkalmazunk, mivel a masszázs célja a zsírsejtek összetörése. Ennek következtében a cellulit masszázs után a bőrfelület belilulhat, ami természetes jelenség, mint pl. az izomláz.

A cellulit masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. Hatására a hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.

A test és a kötőszövet feltérképezése elengedhetetlen a cellulit masszázs megkezdésekor. Egyrészt tapintással és szemrevételezéssel megvizsgáljuk a kötőszövet adottságait, illetve megállapítjuk van-e kizáró oka a cellulit masszázs végzésének (lásd lentebb). A masszőr kikérdezi a cellulit masszázsra érkező vendéget táplálkozási szokásairól, elegendő folyadékbeviteléről. Mérőszalaggal lemérjük a test körméreteit, hogy a változás követhető legyen.

A kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi, jelentősen csökkennek a bőr egyenetlenségei, gödröcskéi.

Célszerű kúraszerűen alkalmazni, minimum 10 alkalommal, emellett szükséges a sok folyadék fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás, ami már egy aktívabb napi séta formájában is jelentősen megnöveli a kívánt eredmény elérését.

Az erősebb kötőszövettel rendelkező páciensek általában nem panaszkodnak a cellulit masszázs erősségét illetően. A vékonyabb kötőszövettel rendelkező páciensek az első pár cellulit masszázst intenzívebben érzik, majd általánosan mindenkire igaz, hogy hozzászokik a bőr, az izomzat a terheléshez.

 

Kiknek nem ajánlott a cellulit masszázs?

 • várandós anyáknak
 • szoptató kismamáknak
 • érszűkület esetén
 • visszér esetén
 • vérzékenység esetén
 • daganatos betegségben szenvedőknek.