fbpx

Gépi alakformáló eljárások

Gépi alakformáló eljárások

A gépi alakformáló eljárások

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgás mellett még léteznek további módszerek, amelyek segítenek ideális formánk eléréséhez. Ezek közé tartoznak azok a gépi alakformáló eljárások, melyek az ultrahangos kavitáció, a rádiófrekvencia, a vákuum, és a lipolézer hatásán alapszanak. Ezek az eljárások főleg azokon a testtájak esetében segítenek, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásnak makacsul ellenállnak, és a mozgásra sem reagálnak.

Mi az ultrahangos kavitáció lényege?

A kavitációs ultrahang által generált hullámoknak köszönhetően a zsírsejtekben a stimulációs hatásra végtelen mennyiségű mikrobuborék képződik, amik fokozatosan kitágulnak, megnőnek. A zsírsejtek fala ezt a hatást nem képes tolerálni, ezért megreped, a benne lévő zsír kifolyik, majd ezután könnyedén, természetes úton, a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből. Könnyedén szabadulhatunk meg a csípőn, hason, combokon, fenéken és a karokon felhalmozódott zsírrétegektől.

Mi a lipolézeres kezelés lényege?

Az alakformáló és testzsír csökkentő eljárások legújabb eljárásai közé tartozik a lipolézeres kezelés. Ez az eljárás a zsírsejteket célozza meg. Az eljárás lényege, hogy fotokémiai reakció játszódik le, melynek következtében a zsírsejt membránja áteresztővé válik, és így intenzíven meg tud indulni a zsírok és méreganyagok kiürülése. A kezelőfej lézerdiódáiból kibocsátott lézersugár a zsírszövetet veszi célba, pórus keletkezik a zsírsejteken, a zsírsejt tartalma a sejtközi térbe ürül. A sejt saját lebontó mechanizmusával távolítja el a kezeléstől szétesett sejteket. A kezelés eredménye azonnal látható, 2-4 cm kerületcsökkenés érhető el kezelésenként. Az eredményes kúra 8-10 alkalmas, és heti 2 alkalommal, 4-5 héten keresztül történik. Ez az időtartam biztosítja, hogy a kezelések között a szétbontott zsírsejtek teljes mértékben kiürüljenek a szervezetből. A mikrokeringés beindulásával a kötőszövet is regenerálódik, rugalmassá és feszessé válik.

Mi a vákuumos kezelés lényege?

A vákuumos kezelés serkenti a lokális véráramlást, ami gyorsítja a bőrben, a kötőszövetekben és az izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását és a szervezetből való távozását. Tulajdonképpen a vákuumos kezelés az anyagcserét serkenti. A vákuum által létrejött ismétlődő, pulzáló hullámok – a bőr alatti szövetek összenyomásával – stimulálják a sejtanyagcserét, mely a szövetek és a bőr rugalmasságát és egyenletesebb bőrtónushoz vezet.

Mi a rádiófrekvenciás kezelés lényege?

A meleg hőhatás stimulálja a bőrszövetet, segíti a bőr újrastruktúrálódását. Hatására a bőr kisimul, kiváló a vékony, közepes és mély ráncok kezelésére, továbbá a fogyás után petyhüdtté vált bőr rugalmasságának visszaállítására.

Testkezelési eljárás Ajánlott időtartam/kezelés/testtájék
Kavitáció 15-30 perc
Rádiofrekvencia 20-40 perc
Vákuummasszázs 20-30 perc
Lipolízis 20-30 perc

 

Átlag kombinált kezelési idő
Has-csípő-derék-comb-fenék- 50-80 perc
kar-melltartó vonal 40-50 perc
toka 20-30 perc

 

Meggyőző, hogy a gépi alakformáló eljárások nemcsak hatékonyan kiegészítik egymást, de szinergikusan erősítik és gyorsítják a sport és a diéta hatását. Ezért szolgáltatásainkat a hatékony kezelés érdekében csak kombinálva tanácsoljuk testtájanként.

Mit kell tudni a PBSerumokról?

Az elektrokozmetikai kezelések hatásosságát minden bőrprobléma (helyi zsír, makacs cellulite, ödémás, petyhüdt, megereszkedett, rugalmasságát vesztett bőr) megszüntetésére alkalmas, bioaktív enzimeket tartalmazó PBSerum kezeléssel tesszük még hatásosabbá.

A PBSerumok egyedi, tiszta, enzim alapú cosmeceutical koktélok, melyekkel orvosilag bizonyított hatást lehet elérni nagyon rövid idő alatt. A széles termékskálán minden bőrproblémára rendelkezésre áll a leghatásosabb szérumfajta. A szérumok mindegyike 100%-ban természetes és bőrbarát összetevőkből áll, tartósítószer-, illatanyag- és adalékmentes.

A szérumok erőssége, hogy minden fiola tartalma liofilizált, így tartósítószer nélkül, bontatlan csomagolásban akár 15 évig is megőrzik szavatosságukat. Kizárólag a PBSerum fejlesztette ki a kémiai összetevők helyett azokat a teljesen természetes bioaktív enzimeket, aminek köszönhetően a termékek egyediek és hatásosak.

Az arc- és testkezelők mindegyike specifikus bőrproblémára lett kifejlesztve. Mindegyik szérum akár magában, akár több fennálló probléma esetén, kombinálva is használható, ezáltal minden kezelés maximálisan személyre szabható. A szérum bőrbe való bejuttatása többféle úton (masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, ultrahang) lehetséges, ami a kívánt hatást még intenzívebbé és gyorsabban elérhetővé teszi. A Collagenase GH PB220, Hialuronidase PB3000 és Keratinase KerA PB333 és a Lipase PB5000 enzimek ott hatnak, ahol kell, és az átlagos szérumoknál mélyebben hatnak, így érhetők el rövid időn belül eredmények.

Azonnali feszesítéshez ajánljuk a Lifting szérummal való kombinálást. Ha pedig valamilyen bőrproblémára szeretnénk stratégiai megoldást, akkor érdemes valamelyik problémakezelő ampullát választanunk.

PBSerumok az alábbi enzimeket tartalmazzák:

 • Hialuronsav 3,5%
 • Kollagén
 • Vitaminos szérum
 • Keratináz + vitamin C
 • Keratináz + lipáz + vitamin B komplex

 

MIK A PBSERUM ELŐNYEI MÁS SZÉRUMOKHOZ KÉPEST?

 • Nem kozmetikumok, hanem cosmeceuticalok
 • Rendkívül tiszták (liofilizátumok)
 • Enzim alapú, bioaktív hatóanyagok
 • Kész koktélok adott problémákra
 • Rendkívül mélyen hatnak a bőrben és ott strukturális változást okoznak
 • Az eredmény azonnal megmutatkozik
 • Nagy területre elegendőek
 • Minden technológiával alkalmazhatóak

Összefoglalva, látványos, tartós, gyors, kockázatmentes, biztonságos, ugyanakkor bőrfiatalító, kényeztető eljárások is egyben.

A kezelt területek körmérete centiméterekben lesz kisebb már egy-egy kezelés végére. Az eredmény természetesen erősen egyéntől függő. Egy-egy kezelés 50-80 perc, amit még akár egy ebédszünetben is beiktathatsz. De az eredményes kúrához 5-12 alkalomra van szükség, heti két alkalommal. Mivel a lebontott sejtek és a belőlük felszabadult zsír kiürüléséhez néhány napra (3-4 nap) van szükség, ezért gyakoribb kezeléssel sem lehet ennél jobban siettetni az ürülést.

Az alakformálás más alternatíváihoz képest (pl. műtéti zsírleszívás, invazív eljárások) az ultrahangos mindenki számára elérhető. A kezelés nem jár kockázattal, mellékhatással. A kezelés továbbá fájdalommentes. Zsírsejtek és környező szövet a kavitációs kezelés előtt és után a lebontott zsírt a szervezet önmaga üríti ki a nyirokrendszeren és a májon keresztül, teljesen természetes módon. Klinikailag bizonyított, hogy az elroncsolt zsírsejteket körülvevő szomszédos vér- és nyirokerek, idegek, illetve az egyéb kötőszöveti állomány nem károsodik, kizárólag a zsírszövet. 

Milyen gyakorisággal alkalmazzuk a rádiofrekvenciás kezelést?

A kezelések gyakorisága több tényezőtől is függ. Például attól, hogy mennyi zsírtól szeretnél megszabadulni, hogy milyen régóta van zsírfelesleg az adott területen, és hogy mennyire masszív a zsírfelesleg. Ha a terhesség után megmaradt zsírfelesleget szeretnéd eltűntetni, ahhoz 3-6 kezelésre van szükség, azonban ha több év alatt felszedett súlyfelesleged van (de nem túl sok, körülbelül 3-8 kg felesleged van), akkor több kezelésre lesz szükséged. De az eredmények 3-6 kezelést követően már nagyon látványosak lehetnek. Leggyakrabban háromnaponta célszerű a kezeléseket ismételni. És ajánlott is.

Már az első kezelés után mérhető eredménynek kell mutatkoznia, amely azonban 72 órával a kezelés után mutatkozik meg. Az eredményeket nagyban befolyásolja a zsírszövet mennyisége és minősége, és tested hidratáltsága is. Ezért is fontos, hogy a kezelés előtt és után is sok vizet igyál.

Kinek ajánlott a rádiofekvenciás kezelés?

Minden egészséges nőnek és férfinek ajánlott, akik mérsékelten túlsúlyosak, ami azt jelenti, hogy körülbelül 3-8 kg súlyfeleslegük van. De azoknak is, akik edzés és diéta mellett sem tudnak bizonyos testtájakon (belső comb, fenék, térdbelső, toka, felkar) megszabadulni zsírfeleslegüktől.

Akik számára nem lehetséges a kavitációs zsírbontáson való részvétel:

 • várandós és szoptató anyáknak,
 • akiknek fém implantátumuk, szívritmus szabályozójuk van,
 • nemrég operált személyeknek,
 • epilepszia,
 • menstruáció alatt,
 • vese- és májbetegségek,
 • cukorbetegség,
 • abnormálisan magas vagy alacsony vérnyomás esetén,
 • bármilyen fertőzés esetén.

Okozhat-e mellékhatásokat a kavitációs zsírbontás?

A kezelés megkezdése előtt minden esetben ajánlott háziorvos véleményét kikérni. Kellemetlen mellékhatások nagyon ritkán jelentkezhetnek, melyek közé tartozhat az enyhe bőrpír, bőrirritáció, ami azonban néhány óra alatt elmúlik. Mellette fontos az egészséges étrend betartása.

Edzés BOSU labdával

A BOSU labda egy olyan speciális, egyedülálló sporteszköz, mely instabil közeget hoz létre edzés közben. Instabil közegben nem csak egy-egy izomcsoport dolgozik, hanem aktivizálódik az összes izmunk, valamint idegrendszerünk, hiszen meg kell őriznünk az egyensúlyunkat. A BOSU labdával végzett edzés végén azt érzed, hogy minden izmodat megmozgattad.

Milyen pozitív hatása van a BOSU labdával végzett edzésnek?

Megerősödnek az ízületeket körülvevő izmok, így nem fáj a boka, térd, és a hát. Fejlődik az egyensúlyérzék és ezzel együtt a mozgáskoordináció is. Emellett a szellemi teljesítmény is szemlátomást javul, hiszen az instabil közegben végzett mozgás az idegrendszerre is hat. Ami különösen fontos, hogy nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is ajánlott a BOSU edzés. Ügyesebbek lesznek a gyerekek, jobban teljesítenek az iskolában. Ezért a BOSU labdával végzett edzést ajánlott a mindennapi edzésbe beépíteni minden korosztály számára. 

Páros edzés

EMS izomstimulációs edzéseinket páros edzés formájában is végezhetitek. Hozzátok magatokkal barátnőtöket, vagy barátotokat és eddzetek együtt. A páros edzés legfőbb előnye, hogy könnyebben telnek az izzasztó percek és kitartásra ösztönzitek egymást.