fbpx

 

Kérjen időpontot, ha…

  • fizikai változást szeretne elérni: fogyni vagy hízni szeretne;
  • szeretne megszabadulni a függőségeitől;
  • egyedül nehéz változtatnia egy meglévő, nem kívánatos élethelyzeten;
  • önbizalomhiánnyal küzd;
  • párkapcsolati problémával küzd

Életmód tanácsadás

A helyes és tudatos életvitellel az egészségünk hosszú ideig megtartható, illetve a krónikus betegségben szenvedő embernél az életminőség és az állapot többnyire javítható, de legalább szinten tartható. Egy WHO felmérés szerint az életmód nagymértékben (43%) befolyásolja az egészségünket. Az egészséges és tudatos életmód összetevői: a helyes (reform) táplálkozás, megfelelő folyadék bevitel, időnkénti méregtelenítés, a rendszeres mozgás, meditációs, relaxációs gyakorlatok végzése, a megfelelő alvás, a függőségek elhagyása, és nem utolsó sorban a pozitív gondolkodás.

Életmód tanácsadónk egyénre szabott tanácsokkal látja el a hozzá fordulót, mert egy jól beállított életmóddal sok betegség megelőzhető, illetve a krónikus betegségek fennállta esetén az életminőség javítható. A testi és a lelki egészség szoros összefüggésben áll egymással, nem szabad külön kezelni egyiket sem. Fizikai és lelki jólét együttesen eredményezik az ember egészségét. Erre a velünk született genetikai tényezőkön kívül a rendelkezésre álló egészségügyi ellátás és a környezeti hatások mellett az életmódunk bír a legnagyobb befolyással. Ebből következik, hogy a testi és lelki egészségünk legnagyobb részben valóban azon múlik, milyen elvek szerint éljük az életünket.

Az életmód tanácsadás célja ugyanez: nevezetesen, hogy közösen meghatározott irányelvek segítségével úgy változtasson mindenki az életmódján, hogy az a testi, lelki és szellemi egészség fenntartását szolgálja a lehető leghosszabb ideig. A legjobb esetben az életmód tanácsadás prevenciós célú, de szintén szolgálja a már kialakult betegségeknél a felborult harmonikus állapotból a harmonikus állapotba jutást, elősegíti a szervezet öngyógyító erejének beindulását.

Az életmód tanácsadás során végzünk egy állapotfelmérést, illetve sor kerül egy olyan beszélgetésre is, amikor a páciens megfogalmazza a céljait, min szeretne változtatni, miről szeretne leszokni, ugyanakkor mit szeretne beépíteni az életmódjába. Egy célhoz több út is vezethet, ezért közösen megkeressük azokat a kompromisszumos megoldásokat, amelyek elfogadhatók a páciens számára.

Együtt haladunk előre. Mindig lépésről-lépésre. A nagy cél eléréséhez kis célokat tűzünk ki, amelyek teljesíthetők, és a végső cél felé irányulnak. Ezeket a lépéseket a páciens egyéni tempójához igazítjuk. Az életmód tanácsadással célunk az, minél több sikert érjen el páciensünk. Rendszeresen találkozunk online, illetve telefonon.